Artikuj dhe Lajme

Home/Artikuj dhe Lajme/

Helping SOS children learn programming skills

Shkolla Digjitale is a private school which is the first of a kind in Kosovo that got accredited by the national authority for qualifications for teaching Computers Sciences, Programming, Robotics and Electronic courses for children aged 4 to 18 years old. Currently Shkolla Digjitale operates in Prishtina and Ferizaj and it numbers around 600 active

Studim rreth përdorimit të teknologjisë nga fëmijët

Si pjese e plan programit te rregullt te Shkolles Digjitale ku ne forme te kursit per femijet nen moshen 18 vjeçare mesohet per programim, shkenca kompjuterike, robotike dhe elektronike, mesimet e pergjithshme rreth teknologjise dhe edukata digjitale jan ne fokus te veçante gjate gjithe kohes. Duke e marre parasysh nivelin e ekspozimit te teknologjise ne jeten e nje femije, eshte

Veshtrim personal per gjeneraten e re digjitale

Besoj qe shume nga ju vetem se keni lexuar ne rrjete sociale per shkollen verore qe femijet jane duke ndjekur ne Shkollen Digjitale. Sidoqofte, per ata qe nuk e paten rastin te degjojne me pare, me lejoni te ju tregoj rreth saj. Shkolla Digjitale organizon gjate muajit Korrik dhe Gusht nje trajnim intenziv per femije te cilet

Profesionet – Dje, Sot dhe Nesër

Nëse e shikojmë historikisht krijimin e profesioneve dhe zhdukjen e tyre në kohë, atëherë mund të vërejmë një ndërrim drastik në mënyren e të punuarit dhe kategorinë e profesioneve vetem viteve të fundit! E gjitha kjo është duke ndodhur falë teknologjisë e cila ka pushtuar cdo sferë të jetës. Është mirë të ndalemi dhe të

Çka mesojne femijet ne Shkollen Digjitale?

Eshte fare e qarte se femijet ne Shkollen Digjitale mesojne programim, kete ju mund ta keni kuptuar nga webfaqja apo nga kampanjat e marketingut, sidoqofte vetem fjala programim nuk mjafton per shume prinder, duke e marre parasysh qe programimi eshte nje teme e gjere. Cka mesojne femijet? Eshte kjo pyetje qe stafi i Shkolles Digjitale

Pse programimi konsiderohet si alfabeti i kohes digjitale?

Viteve te fundit, rendesia e programimit ka fituar vemendje te madhe duke krijuar nje iniciative globale per vetedijesim. Ne kete levizje edhe presidenti i SHBA, Barak Obama ka vendose qe programimi te jete obligativ ne shkollat fillore dhe te mesme. Vetem koheve te fundit, njerzimi ka filluar te kuptoje se sa programimi eshte esencial, sidomos per gjeneratat

Kur është koha e duhur që fëmija juaj të mësoj programim?

Pyetja se kur është koha e duhur për një fëmijë që të fillojë të mësojë programimin është një pyetje që kohëve të fundit ka filluar të zgjojë shume interesim në opinionin publik. Duke e marrë parasysh që programimi si lëmi është relativisht e re, për shumë prindër përgjigja e kësaj pyetje është fakulteti apo shkollimi

A është programimi ngarkesë për fëmijën?

Kohëve të fundit është krijuar një trend i ri në Prishtinë ku mundesh të dëgjosh prindërit e ndryshëm se kanë vendos të e dërgojnë fëmijën e tyre në kurs të programimit. Sidoqoftë, në momentin kur përmendët programimi si nocion, ai shfaq tek ne një ndjenjë të çuditshme e cila është e krijuar kryesisht nga bindjet