Prishtine - 045 301 502 | Ferizaj - 044 415 300 | Prizren - 045 700 991 | Mitrovice - 045 572 542 | Peje - 049 755 899 | Gjakova - 043 99 22 77|info@shkolladigjitale.com

Artikuj dhe Lajme

Home/Artikuj dhe Lajme/

Si ti Angazhojmë Fëmijët Gjatë Verës

Gjatë gjithë vitit shkollor fëmijët mësojnë gjëra të reja në shkollë. Mirëpo, ndonjëherë këto gjëra harrohen jo vetëm gjatë mësimeve të gjërave tjëra, por sidomos gjatë pushimeve nga shkolla. Të gjithë e dijmë që pushimi më i gjatë është ai veror. Për këtë arsye ka shumë shkolla verore të cilat si fokus e kanë vazhdimin

Inteligjenca artificiale (AI) në lojëra kompjuterike

Lojërat kompjuterike janë bërë pjesë e madhe e jetës se njerëzve në ditët e sotme. Për shembull, loja Dota 2 ka afër 475,000 lojtar. Dota 2 si lojë e pronësuar nga Valve, mban shumë turne gjatë vitit, por turneu më i madh është The International (TI). Çdo vit ka lojëra të forta dhe konkurrencë të

Industritë që po përdorin programim (Që nuk kanë përdorur më përpara).

Në këtë kohë e në këto vite teknologjia po përparon aq shumë sa që po përdoret pothuajse kudo. Ka shumë industri që sot përdorin teknologji kur në fakt më parë nuk e kanë ditur që do t’i nevojitet. Programimi në Industrinë e Udhëtimeve Sherbimet Taksi Shumë kompani të taksive sot kanë aplikacione të tyre, shumë

Kodimi – e Ardhmja e Fëmijëve (Udhëzues për Prindër)

Kodimi për fëmijët po popullarizohet shumë shpejtë! Sipas Byrosë së Punës (në Amerikë), paga mesatare për zhvilluesit e softuerëve është 103,560 dollarë në vit me një kërkesë që pritet të rritet me 24% në vit nga 2016-2026. Kjo normë e rritjes është dukshëm më e shpejtë se mesatarja e profesioneve të tjera. Mësimi

Fortnite: Teknologjia dhe Ekipi që e Realizuan

Loja Fortnite u shpall në kohën e Spike Video Game Awards në vitin 2011, ku Cliff Bleszinksi (drejtuesi i dizajnit të Epic Games në atë kohë) hipi në skenë dhe prezantoi trailerin për lojën e tij të re. Epic Games kishte punuar vetëm afër tre jave në këtë lojë dhe duhej të ishte një projekt

Elon Musk: Rruga Drejt Suksesit

Elon Reeve Musk lindi në vitin 1971 në Pretoria, një nga tre kryeqytetet e Afrikës së Jugut. Babai i tij ishte inxhinier dhe nëna e tij ishte modele dhe nutricioniste. Ai është më i vjetri i tre fëmijëve në një familje ambicioze. Vëllai i tij Kimbal Musk është aktualisht një sipërmarrës kapitalist dhe ambientalist. Motra

Historia e Gjuhëve Programuese

Ne, njerëzit, komunikojmë me njëri-tjetrin duke përdorur fjalë dhe shenja. Thjeshtë përdorim gjuhën tonë për t'i bërë të tjerët të kuptojnë atë që na nevojitet apo bëjmë. Të njëjta janë edhe gjuhët programuese. Ne i përdorim ato për të komunikuar me makineri të cilat praktikisht nuk e kuptojnë gjuhën njerëzore apo edhe lëvizjet njerëzore.

Përse Kodimi është ende Aftësia më e Rëndësishme e së Ardhmes

Përveç kompanive në sektorin e teknologjisë, ka një numër në rritje të bizneseve që mbështeten në kodimin kompjuterik. Nuk është çudi që tetë nga 25 vendet e para të punës këtë vit janë pozicionet e teknologjisë. Një inxhinier softuerik do të mund të gjente vetën duke punuar në Apple, ashtu si edhe në një spital

Bisedë me Nxënësit: Përshtypjet dhe Arritjet

Shumë prej nxënësve që ndjekin mësimet tona kanë ambicie të medha për të ardhmen e tyre por edhe për të tashmen. Ata dëshirojnë të mësojnë më shumë dhe të arrijnë maja të mëdha në karierën e tyre por edhe të kontribuojnë për shoqërinë në të cilën janë rritur. Disa prej tyre ndoshta edhe kanë ndjekur

5 Mënyra Efektive për të Mësuar Programimin

Programimi apo kodimi është fushë e cila po kërkohet shumë e më shumë në ditët e sotme. Është njëra prej fushave më të kërkuara në tregun ndërkombëtar dhe poashtu njëra prej fushave më të suksesshme. Mirëpo, kodimi apo programimi ka nje “dobësi:” procesi i mësimit te programimit është punë e vështirë. Pa marrë parasysh se