Prishtine - 045 301 502 | Ferizaj - 044 415 300 | Prizren - 043 700 554 | Mitrovice - 045 572 542 | Peje - 049 755 899 | Gjakova - 043 99 22 77|info@shkolladigjitale.com

Artikuj dhe Lajme

Home/Artikuj dhe Lajme/

Studim rreth përdorimit të teknologjisë nga fëmijët

Si pjese e plan programit te rregullt te Shkolles Digjitale ku ne forme te kursit per femijet nen moshen 18 vjeçare mesohet per programim, shkenca kompjuterike, robotike dhe elektronike, mesimet e pergjithshme rreth teknologjise dhe edukata digjitale jan ne fokus te veçante gjate gjithe kohes. Duke e marre parasysh nivelin e ekspozimit te teknologjise ne jeten e nje femije, eshte

Veshtrim personal per gjeneraten e re digjitale

Besoj qe shume nga ju vetem se keni lexuar ne rrjete sociale per shkollen verore qe femijet jane duke ndjekur ne Shkollen Digjitale. Sidoqofte, per ata qe nuk e paten rastin te degjojne me pare, me lejoni te ju tregoj rreth saj. Shkolla Digjitale organizon gjate muajit Korrik dhe Gusht nje trajnim intenziv per femije te cilet

Profesionet – Dje, Sot dhe Nesër

Nëse e shikojmë historikisht krijimin e profesioneve dhe zhdukjen e tyre në kohë, atëherë mund të vërejmë një ndërrim drastik në mënyren e të punuarit dhe kategorinë e profesioneve vetem viteve të fundit! E gjitha kjo është duke ndodhur falë teknologjisë e cila ka pushtuar cdo sferë të jetës. Është mirë të ndalemi dhe të

Çka mesojne femijet ne Shkollen Digjitale?

Eshte fare e qarte se femijet ne Shkollen Digjitale mesojne programim, kete ju mund ta keni kuptuar nga webfaqja apo nga kampanjat e marketingut, sidoqofte vetem fjala programim nuk mjafton per shume prinder, duke e marre parasysh qe programimi eshte nje teme e gjere. Cka mesojne femijet? Eshte kjo pyetje qe stafi i Shkolles Digjitale

Pse programimi konsiderohet si alfabeti i kohes digjitale?

Viteve te fundit, rendesia e programimit ka fituar vemendje te madhe duke krijuar nje iniciative globale per vetedijesim. Ne kete levizje edhe presidenti i SHBA, Barak Obama ka vendose qe programimi te jete obligativ ne shkollat fillore dhe te mesme. Vetem koheve te fundit, njerzimi ka filluar te kuptoje se sa programimi eshte esencial, sidomos per gjeneratat

Kur është koha e duhur që fëmija juaj të mësoj programim?

Pyetja se kur është koha e duhur për një fëmijë që të fillojë të mësojë programimin është një pyetje që kohëve të fundit ka filluar të zgjojë shume interesim në opinionin publik. Duke e marrë parasysh që programimi si lëmi është relativisht e re, për shumë prindër përgjigja e kësaj pyetje është fakulteti apo shkollimi

A është programimi ngarkesë për fëmijën?

Kohëve të fundit është krijuar një trend i ri në Prishtinë ku mundesh të dëgjosh prindërit e ndryshëm se kanë vendos të e dërgojnë fëmijën e tyre në kurs të programimit. Sidoqoftë, në momentin kur përmendët programimi si nocion, ai shfaq tek ne një ndjenjë të çuditshme e cila është e krijuar kryesisht nga bindjet

7 arsye pse fëmija juaj duhet të mësoj programim

Të gjithë jemi të vetëdijshëm që jemi duke jetuar në një kohë digjitale ku telefonat, tabletët dhe kompjuterët e kanë vërshuar çdo shtëpi Kosovare, ku me të edhe kanë arritur të pushtojnë jetët e fëmijëve. Sikurse që iu mësojmë leximin, shkrimin dhe matematikën, fëmijët sot duhet të mësojnë se si të krijojnë programe digjitale dhe

A është fëmija im një gjeni teknologjik?

Jemi mësuar të dëgjojmë komente nga shumë prindër, se si fëmija i tyre është një talent teknologjik nga mosha e hershme me kompjuterë, apo si fëmija i tyre mundet te kontrollojë çdo smartfone. Këto komente nuk vijnë nga prindër me fëmijë të moshave 8 apo 10 vjeçare... ju këto komente mund të i dëgjoni edhe nga