Prishtine - 045 301 502 | Ferizaj - 044 415 300 | Prizren - 043 700 554 | Mitrovice - 045 572 542 | Peje - 049 755 899 | Gjakova - 043 99 22 77|info@shkolladigjitale.com

Programim

Home/Programim

Vajzat në TIK

Sa janë të përfshira vajzat në TIK? Një përqindje e madhe e vajzave ende mendojnë se fusha e Teknologjise së Informacionit dhe Komunikimit (TIK) nuk është fushë në të cilën ato mund të zhvillohen për karrierë. Shumë nga to, janë lënë jashtë kësaj, sepse sa herë dikush e potencon fjalën teknikë e lënë të nënkuptohet

Metodologjia më e re e mësimdhënies në botë

Mësimi klasik nuk funksionon me këtë gjeneratë Si rezultat i metodave të vjetra të mësimdhënies të cilat nuk përkojnë aspak me kohën në të cilën sot jetojmë, fëmijët po hasin në vështirësi të mëdha në mësimnxënie duke mos pasur fokus e as interesim të mësojne mësimet që u ofrohen atyre pasi që nuk përkojnë

Pse femijes tim i duhet te mesoj programim?

Programim... eshte nje term qe zakonisht ne momentin qe e degjojme, na asocon ne nje grup te individeve qe jane eksperte te tekonologjise. Sidoqofte, programimi nuk eshte vetem per eksperte te teknologjise! Gjate viteve te fundit eshte zhvilluar nje plan program mesimor i cili mundeson femijet te mesojne te kodojne ne gjuhe programuese. Sipas Mitch