Prishtine - 045 301 502 | Ferizaj - 044 415 300 | Prizren - 045 301 502 | Mitrovice - 045 301 502|info@shkolladigjitale.com

Planprogrami

Home/Planprogrami

Programim dhe Shkenca Kompjuterike per femije dhe adoleshent

Shkolla Digjitale objektivë kryesore ka edukimin e fëmijëve në aspektin e teknologjisë informative.

Kohën të cilën ata do ta shpenzojnë gjatë përdorimit të pajisjeve, të bëhet kohë efektive ku fëmijët të dinë t’i krijojnë lojërat që i imagjinojnë, të dinë se si funksionon logjika prapa programeve të cilat i përdorin, gjë që njëkohësisht zhvillon edhe mendimin kritik, logjik dhe kreativ të fëmijës.

Planprogrami fillestar per moshat 7 – 15 (Planprogram i akredituar)

Planprogrami me te cilen mesojne femijet e moshave 7-15 vjeç ne Shkollen Digjitale eshte i dedikuar per femijet e ketyre moshave. Ne kete planprogram ata mesojne rreth shkencave kompjuterike dhe programimit permes blloqeve logjike ne kompjuter.

code

Gjate tri niveleve te para femijet mesojne konceptet e programimit perme CODE, logjiken e programimit, njohuri te pergjithshme rreth shkencave kompjuterike si dhe metodat e zgjidhjes se problemeve kompjuterike.

 • Kohezgjatja: 2 muaj – 3 muaj per nivel 
 • Grupi: 8 – 18 femije
 • Intenziteti: 2 here ne jave / 1.5 ore
 • Cmimi: 35 EUR / Muaj

scratch
Ne nivelin e katert, femijet mesojne gjuhen programuese Scratch e cila eshte e dedikuar per femije. Permes gjuhes programuese Scratch, femijet do te avansohen ne programim me kompleks. Femijet do te jene ne gjendje te krijojne lojra te tyre, animacione, tregime dhe programe kompjuterike.

Pas perfundimit te ketij niveli femijet certifikohen si Programer Junior qe eshte titull qe leshohet nga MASHT

 • Kohezgjatja: 4 – 5 muaj 
 • Grupi: 8 – 18 femije
 • Intenziteti: 2 here ne jave / 1.5 ore
 • Cmimi: 35 EUR / Muaj

Planprogram i avansuar per moshat 7 – 11

Niveli i peste eshte niveli kur emijet te moshave 7-11 te cilet kane arritur me sukses te perfundojne nivelin e katert dhe te certifikohen si Programer Junior. Keta femije do te mesojne te programojne lojerat e tyre ne hapsire 3D permes Planprogramit te Microsoft qe quhet Kodu.

 • Kohezgjatja: 4 – 5 muaj 
 • Grupi: 8 – 18 femije
 • Intenziteti: 2 here ne jave / 1.5 ore
 • Cmimi: 35 EUR / Muaj

Niveli i gjashte eshte niveli me i avansuar per moshat e hershme. Planprogrami i Stencyl i mundeson femijet te rrisin shkathtesite e tyre te krijimit permes nje gjuhe programuese profesionale qe edhe sot perdoret nga kompani te ndryshme te krijimit te programeve. Stencyl i mundeson femijet te krijojne per here te pare lojera te cilat mund te shkarkohen per PC apo edhe te vendosen per platforma si IOS dhe Android.

 • Kohezgjatja: 5 – 6 muaj 
 • Grupi: 8 – 18 femije
 • Intenziteti: 2 here ne jave / 1.5 ore
 • Cmimi: 35 EUR / Muaj

Planprogram i avansuar per moshat 12 – 15

Per moshat 12-15 vjec te cilet arrijne me sukses te perfundojne nivelin e katert dhe te certifikohen si Programer Junior, planprogrami i Universitetit MIT per keto mosha eshte ideale per zhvillimin e aftesive te programimit ne platformen Android. Femijet ne kete nivel fillojne te mesojne se si te zhvillojne aplikacione mobile, si te i marrin kerkesat e klientit dhe te krijojne produkte komerciale, si te menaxhojne kohen si dhe si te promovojne produktin e tyre.

 • Kohezgjatja: 5 – 6 muaj 
 • Grupi: 8 – 18 femije
 • Intenziteti: 2 here ne jave / 1.5 ore
 • Cmimi: 35 EUR / Muaj

code

Pas perfundimit te nivelit te peste, ku femijet kane mesuar si te zhvillojne aplikacione mobile, ata fillojne me nivelin e gjashte. Gjate ketij niveli nxenesit mesohen si te ndertojne webfaqe permes gjuheve programuese HTML, CSS dhe Javascript. Eshte hera e pare qe femijet fillojne te mesojne gjuhe profesionale.

 • Kohezgjatja: 7 – 9 muaj 
 • Grupi: 8 – 18 femije
 • Intenziteti: 2 here ne jave / 1.5 ore
 • Cmimi: 35 EUR / Muaj

 Programim per moshat 16 – 18

Planpogrami me te cilin mesojne moshat 16-18 vjeç ne Shkollen Digjitale eshte plan program me i avancuar se ai i cili perfshin moshat 7-15 vjeç. Gjate vijimit te ketij kursi nxenesit mesojne logjiken dhe konceptet e programimit ne menyre me te avancuar si dhe kalojne ne gjuhe programuese reale.

Niveli 1 – Nxenesit do te thellohen ne Shkenca Kompjuterike dhe Programim permes planprogramit qe zgjat 1 vit akademik. Ata do te zgjidhin probleme me komplekse permes kodimit teksual qe eshte e bazuar ne Java Script.

 • Kohezgjatja: 1 vit akademik / nivel
 • Grupi: 8 – 18 nxenes
 • Intenziteti: 3 here ne jave
 • Cmimi: 35 EUR / Muaj

Niveli 2 – Nxenesit do te fillojne te mesojne programim profesional per web ne gjuhen programuese PHP si dhe do te mesojne rreth Bazave te te dhenave permes MYSQL.

 • Kohezgjatja: 5 – 6 muaj
 • Grupi: 8 – 18 nxenes
 • Intenziteti: 3 here ne jave
 • Cmimi: 35 EUR / Muaj

Niveli 3 – Nxenesit do te fillojne te mesojne programim profesional per apliacione moble ne platformen Android.

 • Kohezgjatja: 5 – 6 muaj
 • Grupi: 8 – 18 nxenes
 • Intenziteti: 3 here ne jave
 • Cmimi: 35 EUR / Muaj

Sherbimet tjera:

 • Çertifikimi – Pasi qe femijet kalojne me sukses ciklin e programimit, ata certifikohen nga Shkolla Digjitale dhe Ministria e Arsimit me titullin Junior Programmer.
 • SMS Njoftimet – Prinderit do te njoftohen permes SMS mesazheve per mungesa te femijeve te tyre, gjithashtu per lajmerime dhe informata tjera me vlere.
 • Monitorim Online – Prinderit kane casje online ne panelin monitorues te progresit te femijeve te tyre, ku permes saj munden me e shiku ecurine e punes ne cdo kohe.
 • Kino ne Shkolle – Cdo te shtune, Shkolla organizon diten e filmit, ku femijet se bashku me instruktoret e tyre kane mundesine te shikojne filma edukativ me teme teknologjine dhe te zhvillojne debate te ndryshme
 • Summer Camp & School -Femijet e shkolles e kane te drejten per pjesemarrje ne Summer Camp & School. Shkolla verore eshte planprogram i dedikuar per aftesi praktike te femijeve ne teknologji si dhe vizita neper kompani relevante.
 • Spring Camp – Gjate pushimeve pranverore nje grup i prej 30 femijeve dergohen ne Rugove dhe kane aktivitete te ndryshme rekreacionale si dhe kane punetori ditore rreth robotikes dhe elektronikes. Lexo me shume per Spring Camp
 • Hackathon – Pas perfundimit te niveleve te ndryshme femijet garojne me projekte. Gara e femijeve transmetohet live ne Facebook.
 • Quiz i diturise – Cdo vit organizohet quizi i diturise ku femijet testojne diturine e tyre rreth teknologjise.
 • Gara te projekteve – Cdo organizim ne Shkollen Digjitale i mundeson femijet te marrin pike gjate nje viti akademik. Ne fund te vitit nxenesit me te mire arrijne te fitojne shperbime te ndryshme ku shperbilimi kryesore eshte Shkolla Verore pa pagese per nxenesin me te mire te shkolles.
 • Forum – Nxenesit qe behen pjese e Shkolles Digjitale marrin qasje ne Forumin e shkolles ku ata kane mundesi te komunikojne me instruktore dhe shoke apo shoqe kur ata nuk jane ne shkolle. Gjithashtu ata mund te bejne pyetje te ndryshme rreth teknologjise, te shfaqin projektet e tyre si dhe te shofin projekete te tjereve.

Lexo me shume nga artikujt me poshte:

« 1 of 26 »

Regjistrohu tani permes formes me poshte:

Zgjedh Kursin sipas moshes:
Programim 7-15 vjeçProgramim 16-18 vjeç

Emri dhe Mbiemri *

Mosha*

Numri kontaktues *

Email Adresa *

Koha qe preferoni*

Zgjedh Qytetin:
PrishtineFerizaj

Pasi te shtypni Regjistro, ju lutem pritni deri te perfundohet regjistrimi!