Kush jemi ne?

Shkolla Digjitale eshte shkolla e pare e hapur ne Kosove, Maqedoni dhe Lubjane e cila ofron kurse te teknologjise informative per femijet e moshave te reja. Kjo shkolle eshte hapur ne muajin Dhjetor 2015 si rezultat i nevojes dhe kerkeses se madhe te gjenerates se re per mesim dhe njohuri me te thelluara mbi kete fushe.

Planprogrami me te cilin funksionon Shkolla Digjitale eshte I bazuar nga planprograme te perpiluara nga organizata CODE si dhe Massachusetts Institute of Technology – MIT ne Shtetet e Bashkuara te Amerikes. Ky planprogram i dedikuar per mesimin e femijeve, i cili i ploteson te gjitha standardet e nevojshme, eshte inkuadruar si planprogram i rregullt ne shkollat fillore te Amerikes dhe Europes.

Si rrjedhoje e mungeses se nje planprogrami te tille ne shkollat fillore te Kosoves, Shkolla Digjitale meton ta mbuloje kete hapesire ne Kosove duke iu ofruar mundesi te njejta edhe femijeve kosovare.

Shkolla Digjitale aktualisht ofron kurse te programimit per moshat 7-15 dhe 16 -18 vjec e cila zgjat nga 1 vit akademik per nivelet bazike dhe deri ne 3 vite akademike per nivelet me te avansuara ku nxenesit mesohen te krijojne lojra kompjuterike, aplikacione mobile dhe webfaqe.

Pra, qellimi kryesor i kesaj shkolle eshte zhvillimi i gjeneratave te reja ne fushen e teknologjise informative, per t’u avancuar deri ne ate pike qe te ndjehen te pavarur ne zhvillimin e programeve teknologjike. Kjo pervoje dhe dije do t’iu sherbej atyre pa marre parasysh profesionin te cilin do ta zgjedhin ne te ardhmen.

Rreth ne!

Misioni i Shkoles Digjitale eshte te krijoje kuadro te eksperteve te teknologjise nga mosha e hershme… moshe e cila eshte ideale per te filluar te ushtroje talentin femija.

Vizioni i Shkolles Digjitale eshte të bej te mundur qasjen e secilit fëmijë në mësim kualitativ të teknologjisë informative dhe programimit.

Stafi i Shkolles Digjitale ka eksperience ne trajnimin e eksperteve ne nivel global te teknologjise me eksperience shumevjecare ne tregun nderkombetare. Permes programeve te avansuara per te rritur dhe femije, teknologjia nuk do te jete vetem nje mesim pa shpirte por do te jete pjese e sfidave, lojes dhe zbavitjes.

– Zgjerimi i Shkolles Digjitale ne Europe
– Zgjerimi ne te gjitha qytetet e Kosoves
– Krijim i sukses storjeve te reja

Shkolla Digjitale është e themeluar nga profesionistë të fushës së teknologjisë informative me përvojë internacionale.

Stafi i shkollës Digjitale është kujdesur me shumë pasion që të krijojnë një ambient te veçantë të mësimit dhe argëtimit për fëmijët. Fryma të cilën e përfaqëson kjo shkollë, krijon një ambient ku fëmijëve u ofrohet hapësirë e zhvillimit, lojërave, diskutimit dhe sfidave në sferën e teknologjisë informative.

Rreth themeluesve te Shkolles Digjitale

Darsej Rizaj is the Co-Founder and CEO at Digital School. He is also the Co-Founder and CTO at  Star Labs.

Darsej has finished Communication Sciences and Technology at South Eastern Europe University in  Macedonia. Darsej has worked in the ICT sector for over 12 years. He has mainly worked as a Solution Architect for the biggest telecom providers in USA and EMEA such as AT&T, British Telecom, Vodafone,  Orange, CradlePoint, Mobily, Tellabs, Cisco and Ciena.

Darsej has an extended expertise in multiple technologies such as large scale network technologies, system automation, systems testing, software developing, IT and multimedia technologies.

Hana Qerimi is the Co-Founder and COO at Digital School. Se is also the Co-Founder and CEO at Star Labs

Hana has finished bachelor studies for business management at university for business and technology in Pristina and her master studies for Global MBA – Consulting Management in London. She is a PMP certified for 5 years now as well as she holds the globally recognized certification for consultancy management – CMC. She also works as an instructor for PMP certification exam preparation and IT project management at the American University of Kosovo.

Hana has over 10 years of professional experience in project and program management in ICT sector where she has worked as a project and program manager with global clients such as ATT mobility,

Vodafone and eXtenet systems in United States.

Strategic Partners