img img img
header-image

Blog 16 Dec 2015

Darsej Rizaj

author-image
🕑

Mesimi i logjikes permes lojes

Ne ditet e sotme lojrat kompjuterike jane te shumta. Nga kompjuteret personal deri tek tabletet, telefonet e mencur, te gjitha sot kan kapacitet te hatashem per te luajtur lojra ne to. Femijet sot i adhurojne lojrat, duke filluar nga mosha e hershme ata krijojne nje lidhje emocionale me lojra sa qe eshte pothuajse e pamundshme te iu ndalosh ato.

Shkenctaret nga Massachusetts Institute of Technology (MIT), e kan shfrytezuar rastin dhe kan krijuar nje loje interaktive ku permes saj femijet perderi sa jane duke luajtur mesojne konceptet baze te logjikes, mendimit kritik si dhe mesojne te krijojne lojrat e tyre, tregime te ndryshme apo dizajne te ndryshme interaktive.

Kjo platforme e mesimit tani vetem se eshte bere standarde ne shkolla ne Shtetet e Bashkuara te Amerikes si dhe eshte bere obligative ne shkollat fillore dhe te mesme ne Angli.

blog-image

Platforma eshte e pershtatshme per femijet nga mosha 6 vjecare e deri per te rritur.

Shkolla Digjitale eshte shkolle e certifikuar per trajnimin e ketij programi per te gjithe femijet.

Grupet jane ne formim dhe ju mund te regjistroni femiun tuaj tani:

Apliko tani dhe bëhu kampion.

More Blogs

header-image
Nënkryetari i Prishtinës, z. Alban Zogaj viziton Shkollën Digjitale dhe StarLabs
View blog
header-image
Shkolla Digjitale po formon gjeneratat e ardhshme të vajzave talente në teknologji
View blog
header-image
Historia frymëzuese e suksesit në inovacion dhe biznes: Intervista e Hana Qerimi në Drive on D të Radio Dukagjini
View blog
header-image
Shkolla Digjitale dhe StarLabs ngriten në qendër të vëmendjes në revistën ‘The Econimist’, si protagoniste të inovacionit dhe suksesit
View blog
header-image
Drejtuesit e Shkollës Digjitale, takohen me sipërmarrësin dhe liderin e teknologjisë nga Izraeli
View blog