img img img
header-image

Blog 28 Dec 2020

Darsej Rizaj

author-image
🕑 6 min to read

Si ta përdorim telefonin si mikrofon ne PC?

Nëse je online dhe nuk ke mikrofon për ta përdor në aplikacione të ndryshme, atëherë ju mund ta shfrytëzoni telefonin e mençur si mikrofon në kompjuterin tuaj, në sistemin Windows. Kushtet bazë: Aplikacioni WO Mic për telefon (Android ose iOS) Aplikacioni WO Mic për kompjuter

HAPI 1 – Shkarko aplikacionin Wo Mic (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wo.voice2) në Play Store. Dhe hape aplikacionin

Si ta instalojme aplikacionin për telefonat Android

blog-image

HAPI 2 – Kliko SETTINGS në aplikacion

blog-image

HAPI 3 – Kliko te opsioni Transport dhe zgjedh Wi-Fi

blog-image

HAPI 4 – Zgjedh Wi-Fi

blog-image

HAPI 5 – Kthehuni në fillim dhe kliko ikonën play

blog-image

HAPI 6 – Kliko Allow nese ju kerkohet!

blog-image

HAPI 7 – Tani shfaqet IP adresa e telefonit e cila ju duhet për tu lidhur në aplikacion. Vazhdoni ne instalim te programit ne PC e juaj.

blog-image

HAPI 1 – Shkarko aplikacionin Wo Mic (https://apps.apple.com/us/app/megaphone-free/id304955183) në App Store dhe hapeni aplikacionin

Si ta instalojme aplikacionin për telefonat iOS

blog-image

HAPI 2 – Kur hapni aplikacionin, klikoni Start

blog-image

HAPI 3 – Tani shfaqet IP adresa e telefonit e cila ju duhet për tu lidhur në aplikacion. Ju lutem vazhdoni ne instalimin e programit ne PC.

Fillimisht e shkarkoni aplikacionin nga ky link: https://wolicheng.com/womic/softwares/wo_mic_client_setup.exe Hapeni fajllin dhe percjellini hapat:

Si ta instalojme aplikacionin për kompjuter

HAPI 1 – Selektoni gjuhen English apo ndonje tjeter qe ju pershtatet dhe klikoni OK

blog-image

HAPI 2 – Klikoni Next

blog-image

HAPI 3 – Klikoni Next

blog-image

HAPI 4 – Klikoni Next

blog-image

HAPI 5 – Klikoni Finish.

blog-image

HAPI 6 – Tani ju duhet te instaloni edhe drajverin e windowsit per kete mikrofon nga ky linku me poshte: https://wolicheng.com/womic/softwares/womic_driver_setup.exe Hapeni fajllin e shkarkuar dhe percjellini hapat me poshte:

HAPI 7 – Ju lutem zgjedheni sistemin tuaj operativ. Nese nuk jeni te sigurte se a eshte kompjuteri juaj x86 apo x64 atehere provoni me x64 nese nuk ju funksionon, provoni serish me x86. Dhe klikoni ne Install

blog-image

Hapi 8 – Pasi te perfundoje instalimi, ju lutem restartojeni kompjuterin tuaj (e rendesishme). Kur te starton kompjuteri hapeni programin tani WO Mic qe gjindet ne desktopin e juaj.

blog-image

Hapi 9 – Klikoni ne Connection dhe pastaj ne Connect

blog-image

Hapi 10 – Zgjedhni Transport type WI-FI sikurse ne foto, dhe shkruani IP Adresen njejte sikurse qe ju del ne telefonin e juaj (shiko hapat me lart per telefonin e juaj). Dhe ne fund kliko Connect

blog-image

Hapi 11 – Ne momentin qe ju del Connected, ju duhet te jeni ne rregull tani. Te lutem provoni a eshte gjithcka ne rregull permes ndonje thirje online me aplikacion, apo voice recorder ne windows.

blog-image

HAPI 1 – Shtypni tastin Windows + I për të hapur Settings HAPI 2 – Shkoni te System pastaj Sound HAPI 3 – Zgjedhni Microphone (WO Mic Device) në listen te Choose your input device HAPI 4 – Flisni tani në telefonin tuaj dhe shikoni volumin e zërit në shiritin Test your microphone.

Çfarë të bësh nëse kompjuteri nuk po e njeh mikrofonin?

blog-image

Apliko tani dhe bëhu kampion.

More Blogs

header-image
Reagim në lidhje me lojën Balena Blu dhe si t`i mbrojmë fëmijët nga rreziqe të tilla
View blog
header-image
A është fëmija im një gjeni teknologjik?
View blog
header-image
Kursi online i programimit, i ndjekur nga shumë nxënës
View blog
header-image
Çka mesojne femijet ne Shkollen Digjitale?
View blog
header-image
Rrugëtimi i Shkollës Digjitale dhe StarLabs: Intervista e Hana Qerimi dhe Darsej Rizaj në Radio Urban FM
View blog