Nëse je online dhe nuk ke mikrofon për ta përdor në aplikacione të ndryshme, atëherë ju mund ta shfrytëzoni telefonin e mençur si mikrofon në kompjuterin tuaj, në sistemin Windows. 

Kushtet bazë:

  • Aplikacioni WO Mic për telefon (Android ose iOS)
  • Aplikacioni WO Mic për kompjuter

Si ta instalojme aplikacionin për telefonat Android

HAPI 1 – Shkarko aplikacionin Wo Mic (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wo.voice2) në Play Store. Dhe hape aplikacionin


    HAPI 2 – Kliko SETTINGS në aplikacion 

    HAPI 3 – Kliko te opsioni Transport dhe zgjedh Wi-Fi


   HAPI 4 – Zgjedh Wi-Fi


HAPI 5 – Kthehuni në fillim dhe kliko ikonën play  

HAPI 6 – Kliko Allow nese ju kerkohet!


HAPI 7 – Tani shfaqet IP adresa e telefonit e cila ju duhet për tu lidhur në aplikacion. Vazhdoni ne instalim te programit ne PC e juaj.

Si ta instalojme aplikacionin për telefonat iOS

HAPI 1 – Shkarko aplikacionin Wo Mic (https://apps.apple.com/us/app/megaphone-free/id304955183) në App Store dhe hapeni aplikacionin

 

HAPI 2 – Kur hapni aplikacionin, klikoni Start 

   

HAPI 3 – Tani shfaqet IP adresa e telefonit e cila ju duhet për tu lidhur në aplikacion. Ju lutem vazhdoni ne instalimin e programit ne PC.

Si ta instalojme aplikacionin për kompjuter

Fillimisht e shkarkoni aplikacionin nga ky link:

https://wolicheng.com/womic/softwares/wo_mic_client_setup.exe

Hapeni fajllin dhe percjellini hapat:

HAPI 1 – Selektoni gjuhen English apo ndonje tjeter qe ju pershtatet dhe klikoni OK

HAPI 2 – Klikoni Next

HAPI 3 – Klikoni Next

HAPI 4 – Klikoni Next

HAPI 5 – Klikoni Finish.

HAPI 6 – Tani ju duhet te instaloni edhe drajverin e windowsit per kete mikrofon nga ky linku me poshte:

https://wolicheng.com/womic/softwares/womic_driver_setup.exe

Hapeni fajllin e shkarkuar dhe percjellini hapat me poshte:

HAPI 7 – Ju lutem zgjedheni sistemin tuaj operativ. Nese nuk jeni te sigurte se a eshte kompjuteri juaj x86 apo x64 atehere provoni me x64 nese nuk ju funksionon, provoni serish me x86. Dhe klikoni ne Install

Hapi 8 – Pasi te perfundoje instalimi, ju lutem restartojeni kompjuterin tuaj (e rendesishme). Kur te starton kompjuteri hapeni programin tani WO Mic qe gjindet ne desktopin e juaj.

Hapi 9 – Klikoni ne Connection dhe pastaj ne Connect

Hapi 10 – Zgjedhni Transport type WI-FI sikurse ne foto, dhe shkruani IP Adresen njejte sikurse qe ju del ne telefonin e juaj (shiko hapat me lart per telefonin e juaj). Dhe ne fund kliko Connect

Hapi 11 – Ne momentin qe ju del Connected, ju duhet te jeni ne rregull tani. Te lutem provoni a eshte gjithcka ne rregull permes ndonje thirje online me aplikacion, apo voice recorder ne windows.

Çfarë të bësh nëse kompjuteri nuk po e njeh mikrofonin?

HAPI 1 – Shtypni tastin Windows + I për të hapur Settings

HAPI 2 – Shkoni te System pastaj Sound

HAPI 3 – Zgjedhni Microphone (WO Mic Device) në listen te Choose your input device

HAPI 4 – Flisni tani në telefonin tuaj dhe shikoni volumin e zërit në shiritin Test your microphone.

Regjistrohu Tani

Mbi 1500 nxenes mesojne programim me Shkollen Digjitale.

Programimi eshte e ardhmja e te gjitha profesioneve. Meso si te krijosh lojera, programe, webfaqe dhe aplikacione mobile!
Regjistrohu Tani